Akkerbouw

Nieuws 587 x bekeken

Mais duur in China ondanks groei areaal

Peking - Mais blijft duur in China, ondanks dat de Chinese akkerbouwers dit jaar meer mais telen. Dit meldt de US Grains Council.

De Amerikaanse graanraad heeft een rondrit gemaakt door Noordoost-China, waar het meeste graan wordt verbouwd. De Grains Council concludeert dat het groeiseizoen tot half juni goed is verlopen en dat de mais er goed voor staat. Op basis hiervan verwacht de council dat China dit jaar 5 miljoen tot 6 miljoen ton mais méér oogst dan vorig jaar, dat al een recordoogst was.

Toch is de maisprijs nu ruim 10 procent hoger in Noordoost-China dan vorig jaar in juni. De graanraad schrijft dat toe aan de sterke groei van de vraag in China naar veevoer. Bovendien is door ziekte veel tarwe in het land aangetast. De council schat dat ongeveer 5 miljoen ton tarwe verloren is gegaan. Dat gat moet worden opgevuld met mais, stelt de raad.

China is na de Verenigde Staten de grootste producent van mais ter wereld. Toch hoort China ook bij de grootste maisimporteurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.