Akkerbouw

Nieuws 1540 x bekeken

Koninklijke onderscheiding voor Nico Koomen

Teylingen - Nico Koomen (63) is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Koomen kreeg deze onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor de agrarische sector/tuinbouw. De burgemeester reikte de onderscheiding uit tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid als directielid van Naktuinbouw (de Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw).

Koomen gaat met pensioen. Hij is bijna 40 jaar als directielied zeer betrokken geweest bij de Naktuinbouw.

In 1973 werd hij adjunct-directeur en vanaf 1975 directeur van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor Groente- en Bloemzaden (NAKG) en als directievoerder (1995-2000) van de Stichtingen Plantenconsult (advisering plantaardige sector) en de Europese Certificatie-instelling voor de Agrarische Sector, thans MPS-ECAS.

In zijn huidige hoofdfunctie als directeur (2000-heden) van de Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst voor de Tuinbouw, Naktuinbouw genaamd, heeft hij de in 2000 gefuseerde keuringsdiensten de NAKG en de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor Boomkwekerijgewassen (NAKB) uit weten te bouwen tot een nationaal en internationaal expertisecentrum voor de plantaardige sector. Naktuinbouw bevordert en bewaakt de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw en staat onder toezicht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.