Akkerbouw

Nieuws 514 x bekeken

India verkoopt weer tarwe aan Indonesië

New-Delhi - Grondstoffenhandelsbedrijf Cargill heeft 32.000 ton tarwe uit India verkocht aan Indonesië. Dat is de eerste keer in zeven jaar tijd dat India zo'n grote lading tarwe naar een ander Aziatisch land verscheept.

Dit meldt Reuters. Handelaren verwachten dat deze export structureler van karakter wordt als deze transactie soepel verloopt.

Aziatische tarwekopers kijken steeds meer naar India, omdat de mondiale tarweprijzen verder stijgen en import vanuit de VS en Candada steeds duurder wordt. De Indiase markt is met zijn gunstigere valuta en lagere prijzen een interessant alternatief.

India is de tweede tarweproducent van de wereld. Het land verkocht, voordat het in 2004 zijn grenzen voor export sloot, het grootste deel van zijn graan al aan Indonesië.

Of registreer je om te kunnen reageren.