Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Handelaren ontevreden over termijnmarkt Chicago

Chicago - Een groep handelaren op de termijnmarkt in Chicago zijn een actie begonnen om het beleid van de CME-Groep te veranderen. De handelaren vinden dat de CME het beleid voor de termijnmarkt te veel afstemt op de belangen van de speculanten en te weinig op de wensen van telers, handelaren en verwerkers.

De handelaren verwijzen naar het faillissement van clearinghouse MF Global vorig jaar. Dat heeft handelaren en graantelers veel geld gekost. Ze voelen zich verraden door CME en stellen dat alleen vertrouwen een goede basis is voor een termijnmarkt.

De handelaren verwijzen ook naar het feit dat de concurrerende beursorganisatie ICE 21 mei is begonnen met de termijnhandel in graan en soja. Als reactie voert CME, de eigenaar van de termijnmarkt Chicago Board Of Trade, in hun ogen eeen zwalkend beleid door net als ICE de openingsitjden ineens te verlengen naar 22 uur per dag. De handelaren vrezen dat dit leidt tot meer schommelende prijzen.

De ontevreden handelaren zijn een petitie gestart op internet. Ze hopen 9.000 handtekeningen te verzamelen. Ze hadden er vrijdagavond 484.

Laatste reacties

  • Mels

    Een termijnmarkt hoort toch eenvoudig een overzicht van vraag en aanbod met de daarbij behorende prijzen weer te geven en niet beinvloed te worden door degene die het minst wil betalen of het hoogste bedrag wil ontvangen.Het bestuur zou dit omwille van onafhankelijkheid ten alle tijden moeten voorkomen.

  • agratax2

    Als de hele graanketen afgezien van de speculanten tegen de huidige werkwijze van de beurs zijn. Vraag ik me af waarom ze niet opnieuw een eigen handelskanaal opzetten, met hun enorme netwerk van aanbieders en kopers / verwerkers. Misschien heeft deze handelswijze zijn tijd gehad en is er via internet een betere en betrouwbaardere handel mogelijk. Wil men speculatie minimaliseren, zou alleen handel in fysiek product mogelijk moeten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.