Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

'Graanvoorraad krimpt met 6,1 procent'

New York – De mondiale graanvoorraad bedraagt op 1 juni 2013 185,06 miljoen ton, is de verwachting van het Amerikaanse marktbureau Bloomberg.

Dat is een daling van 6,1 procent ten opzichte van dit jaar en de grootste voorraadkrimp sinds 2007. De oorzaak is de mondiale droogte. Vandaag (maandag) komt het Amerikaanse ministerie van landbouw met een prognose.

Laatste reacties

  • denker123

    Deze schatting komt 2 maanden te vroeg deze 2 maanden beslissen over de oogst op het noordelijk halfrond,Op het zuidelijk halfrond zijn de boeren nog aan het zaaien.Biobrandstoffen fabrieken bijbouwen is niet meer nodig dat geloof ik wel,

  • berlies

    Laat deze krimpprognose zich straks maar uitbetalen in een goede graanprijs.

  • Gerjo-Kompier1

    Net de weersverwachting op iets langere termijn. Als die periode nadert, is het toch weer anders. Zowel kopende als verkopende partijen kunnen niet bouwen op dit soort voorspellingen: dan kom je van de regen in de drup.

Of registreer je om te kunnen reageren.