Akkerbouw

Nieuws

Fritesproductie in mei flink op stoom

Den Haag – De productie van frites en andere aardappelproducten is in mei flink gestegen ten opzichte van april.

Dat blijkt uit de voorlopige gegevens betreffende de aardappelverwerking in mei van het Potato Info Centre van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

De aardappelverwerkers hebben in mei maar 0,3 procent meer aardappelen nodig gehad dan in april. Ze zetten 301.800 ton om in een hoeveelheid van 131.700 ton voorgebakken producten en 36.300 ton overige aardappelvariaties. Bij elkaar opgeteld is dat bijna 9 procent meer dan in april. Ten opzichte van mei vorig jaar zijn er 15.500 ton meer aardappelen verwerkt, maar is de opbrengst 21.400 ton meer. Dat kan als oorzaak hebben dat er in vergelijking met vorig jaar beter geselecteerd kan worden vanwege het beduidend grotere aanbod geschikte aardappelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.