Akkerbouw

Nieuws 383 x bekeken

Egypte koopt voortaan ook tarwe in Polen

Caïro - Egypte is bereid voortaan tarwe te kopen in Polen. Dat meldt het Franse marktburteau Agritel. Egypte heeft Polen toegevoegd aan de lijst met potentiële leveranciers vanaf het nieuwe graanseizoen.

Dit seizoen kocht Egypte vooral tarwe in Frankrijk, Rusland, Oekraïne en Roemenië. Egypte is de grootste importeur van tarwe in de wereld. Tot nu toe kocht Egypte dit seizoen 3,24 miljoen ton tarwe in Rusland. Oekraïne mocht 360.000 ton tarwe leveren en 180.000 ton is afkomstig uit Roemenië.

Polen is de vierde tarweproductent in de EU, na Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het Duitse graanbedrijf Toepfer verwacht dat Polen dit jaar 7,3 miljoen ton tarwe produceert. Dat is 2 miljoen ton minder dan vorig jaar doordat veel tarwe is uitgewinterd.

Of registreer je om te kunnen reageren.