Akkerbouw

Nieuws 2040 x bekeken

Duits graanareaal fors kleiner door vorst

Berlijn - Het Duitse graanareaal is dit jaar aanmerkelijk kleiner dan in 2011, blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt. De vorstschade is aanzienlijk.

Het Duitse areaal wintertarwe daalt met 9,5 procent naar 2,87 miljoen hectare, terwijl het areaal wintergerst 8 procent in de min zit: 1,08 miljoen hectare. Vooral in Nedersaksen, waar bijna 15 procent van alle Duitse wintertarwe vandaan komt, was de schade groot. Daar krimpt het areaal met maar liefst 21,1 procent. Het Nedersaksische wintergerstareaal wordt 16,4 procent kleiner.

Het areaal triticale wordt eveneens kleiner: min 4,7 procent. Een vijfde van het areaal ligt in Nedersaksen, daar is echter een minimale groei: plus 0,4 procent. Het aardappelareaal krimpt ook, met 2,1 procent. Maar hier springt Nedersaksen, waar 40 procent van alle Duitse aardapppelen wordt geteeld, er juist negatief uit. Dit areaal wordt 4 procent kleiner.

Het areaal smijmais in Duitsland komt dit jaar uit op 2,15 miljoen hectare. Dat is een plus van 6,2 procent ten opzichte van 2011. Het Duitse suikerbietenareaal komt dit jaar eveneens hoger uit: 409.000 hectare. Dat is 2,8 procent meer dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.