Akkerbouw

Nieuws 654 x bekeken

Deense telers krijgen hoge prijzen voor graszaad

Roskilde- De graszaadteelt was vorig jaar voor de leveranciers van het Deense zaadgoedbedrijf DLF-Trifolium een lucratieve zaak. Dat blijkt uit de eindafrekening voor de oogst van 2011.

Deze ligt tegen de 60 procent boven die van vorig jaar en volgens DLF is sprake van de hoogste prijzen die ooit in Denemarken zijn betaald voor klaver- en graszaad. "In ieder geval in de afgelopen decennina," stelt directietopman Truels Damgaard.

Concreet betaalt DLF gemiddeld per hectare 1.680 euro aan de telers. Het goede prijsniveau is te danken aan onder meer een krap aanbod, met name bij de rassen van hoge kwaliteit. Ook de in de afgelopen jaren door DLF ontwikkelde  nieuwe rassen blijken goed aan te slaan op de markten. Van DLF-Trifolium maakt ook het Nederlandse Innoseeds deel uit. Het concern is eigendom van 4.500 Deense telers en heeft op de Europese gras- en klaverzadenmarkt een aandeel van rond de 50 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.