Akkerbouw

Nieuws 530 x bekeken

Deelname aan bietenregistratie Unitip groeit

Breda - Bietentelers hebben meer dan 850 percelen vastgelegd via internet in het teeltregistratiesysteem Unitip. Dit is 25 procent meer dan vorig jaar en ruim het dubbele van de jaren daarvoor, meldt Suiker Unie.

Volgens Suiker Unie is Unitip nuttig voor de bietentelers. "De registratie levert de teler een schat aan informatie op. Belangrijk is wel dat de registratie zo volledig mogelijk is."

Bij 675 percelen is een zaaidatum ingevuld en bij 294 percelel een plantenaantal. Volgens Suiker Unie komt op deze 675 percelen de gemiddelde zaaidatum uit op 26 maart. Op de 294 percelen staan gemiddeld 85.500 planten per hectare. Suiker Unie verwacht dat de eerste percelen op 8 juni het groeipunt bereiken. "Dat betekent dat deze percelen nu ongeveer gesloten moeten zijn. Dit sluit heel mooi aan bij de meldingen vanuit het veld dat de vroegste percelen het veld dicht hebben."

Het koude weer vertraagt momenteel de groei van de bieten. Suiker Unie vindt de neerslag van de afgelopen dagen welkom. "Maar een snelle terugkeer van het warme en zonnige weer is gewenst."

Niet op alle percelen verloopt de groei voorspoedig. Afgelopen week zijn volgens Suiker Unie vanwege hagelschade nog enkele hectare bieten overgezaaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.