Akkerbouw

Nieuws 1333 x bekeken

De Groot en Slot/Bejo Zaden concentreert productie plantuien

Broek op Langedijk - De Groot en Slot/Bejo Zaden gaat de afzet van eerstejaars plantuien rassen structureren door het alleen nog door de firma Broer te laten produceren. Het bedrijf wil zo de kwaliteit en beschikbaarheid van het plantgoed voor de telers veilig stellen.

De prijzen van eerstejaars plantuien schommelen sterk van jaar tot jaar, maar ook vaak binnen hetzelfde jaar. "“Wij hanteren zoveel mogelijk vaste prijzen, zodat telers weten waar ze aan toe zijn"”, zegt Jeroen de Haas, verkoopdirecteur bij De Groot en Slot. Speculeren op een mogelijk lagere prijs op enig moment in het seizoen speelt geen rol meer bij de aankoop van plantuienrassen van dit bedrijf.

Door de afzet in één kanaal te concentreren kan De Groot en Slot/Bejo Zaden beter zicht houden op de kwaliteit van de genetica. De Haas: "“Door deze manier van werken verwachten wij dat telers en verwerkers in de toekomst nog beter in kunnen spelen op deze interessante markt."

In Nederland wordt jaarlijks 3.500 tot 4.000 hectare plantuien geteeld. De rassen Jagro, Jetset, Centurion en het rode ras Red Baron van het bedrijf beslaan een groot deel.

Of registreer je om te kunnen reageren.