Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Bloemkoolprijs flink onderuit

Doetinchem – De klokprijzen van bloemkool zijn deze week onderuit gegaan. Deze prijsdaling is onder meer veroorzaakt door een groeiend aanbod voor de klok.

De veilingprijs bij The Greenery kelderde woensdagochtend naar een niveau van rond de 50 cent per stuk. Begin vorige week werd voor de zessen (zes stuks in een bak) nog boven de €1,80 per stuk betaald. De prijs van de achten is ook gezakt tot net boven de 50 cent, terwijl een week geleden voor deze bloemkool €1,20 tot €1,40 per stuk werd betaald.

Ook op de andere veilingen is sprake van een forse prijsval. Op veiling ZON is de prijs van de Premium-kwaliteit gedaald tot amper 70 cent per stuk, terwijl begin vorige week voor deze bloemkool nog meer dan 2 euro per stuk werd betaald. Op de Belgische veiling REO is dezelfde prijsbeweging te zien als in Venlo. Op REO noteerde de bloemkool woensdagochtend de meest gangbare bloemkool ook 70 cent per stuk, terwijl daar een week geleden ook nog 2 euro per stuk werd betaald.

De klokprijzen lagen vorige week zelfs veel hoger dan hier en daar de supermarktprijzen. Supermarktketen Plus voerde bijvoorbeeld een bloemkoolactie met een prijs van €1,29 per stuk. In Noordwest-Nederland deed Vomar daar nog een schepje bovenop met prijzen van 99 cent per stuk.

Bij broccoli is juist sprake van explosief stijgende prijzen. Bij The Greenery steeg de prijs woensdagochtend tot ruim boven de 2 euro per kilo. Op veiling REO stegen de prijzen zelfs tot 2,35 per kilo. Amper twee weken geleden ging de broccoli nog van de hand voor 30 tot 45 cent per kilo.

Eén reactie

  • NoordHollander

    wij zitten hier echt in een bloemkoolstreek lutjeboek e.o.de tweede ronde is te explosief gegroeid

Of registreer je om te kunnen reageren.