Akkerbouw

Nieuws 3149 x bekeken

Behoorlijke verschillen in uienstand

Doetinchem - In Nederland zijn forse verschillen in de uienstand.

In Zeeland en in het westen van Noord-Brabant heeft het veel geregend, maar de bodemherbiciden hebben niet overal even effectief gewerkt, aldus Luc Remijn van DLV Plant. Hij heeft echter meer zorgen over het vele water. "Vooral op lagere perceeldelen ligt nog flink wat water en er zijn ook aardig wat percelen met alleen een 'nat voetje'."

Zijn collega Paul Hooijman merkt juist dat de stand van het loof in Flevoland en de Wieringermeerpolder erg matig is. Al verwacht hij dat dit met dit weer redelijk snel bijtrekt. Ook stelt Hooijman dat 70 procent van de uienpercelen in deze regio's nog niet voldoende ontwikkeld is. "Op sommige percelen groeien de uien explosief, maar in de meeste gevallen staat de rem er nog op. Dat geldt vooral voor de percelen waar vorig jaar nog suikerbieten werden geteeld."

Of registreer je om te kunnen reageren.