Akkerbouw

Nieuws

Bayer CropScience opent Europees centrum voor tarweteelt

Gatersleben – Bayer CropScience heeft vandaag in het Duitse Gatersleben in Saksen-Anhalt een nieuw Europees tarweteeltcentrum officieel in bedrijf genomen.

Veertig mensen nemen daar de coördinatie in handen van de ontwikkeling van nieuwe tarwerassen met een hogere opbrengst onder uiteenlopende en veranderende klimatologische omstandigheden. De proefteelt met de nieuwe rassen vindt plaats op allerlei locaties in Europa. Het Duitse concern speelt met het initiatief tevens in op de door de groeiende wereldbevolking stijgende vraag naar voedsel. Tarwe is één van de belangrijkste voedselbronnen en wereldwijd het meest geteelde voedselgewas.Een kwart van het voor landbouw geschikte globale areaal wordt ingeruimd voor tarweteelt, licht het bedrijf toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.