Akkerbouw

Nieuws 2506 x bekeken 3 reacties

Aardappelsector wil strengere controle telers Goeree-Overflakkee

Den Haag – De aardappelsector wil dat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) de telers op Goeree-Overflakkee strenger controleert op het gebruik van gecertificeerde pootaardappelen.

Dat bleek donderdag op de bestuursvergadering van het Productschap Akkerbouw. “Het is wenselijk de handhaving aan te scherpen”, zei LTO-bestuurder Adrie Bossers.

Directeur René van Diepen van de handelsorganisatie NAO stemt daar mee in. “Het is voor de sector erg belangrijk dat ons imago goed blijft.” Productschapvoorzitter Renée Bergkamp belooft hierover te gaan overleggen.

De NVWA vond sinds 2009 meerdere keren de quarantaineziekte in aardappelen afkomstig van het Zuid-Hollandse gebiedsdeel. De NVWA voerde dit voorjaar extra controles uit op Goeree-Overflakkee. Volgens LTO en de NAO is de controle niet streng genoeg.

Laatste reacties

  • 7222

    hadden ze beter een paar jaar eerder mee gekomen,gewoon de zelfde regels als voor de pootgoedteler volgen. dus gwoon de ATR regeling behouden maar met de zelfde controle als voor de pootgoed teler.

  • Mels

    juist,dit is kalf put verhaal.

  • piethein

    het kalf is daar al meerdere keren verdronken hoor, en de put is nog steeds niet voldoende gedempt. Maarr: dhr. Bergkamp / het Produktschap is nu zo ver dat er overlegd gaat worden (dus wie weet). Wel jammer dat nu alle G.O.-boeren 1 stempel opgedrukt krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.