Akkerbouw

Nieuws 1898 x bekeken 3 reacties

Weer blijft Argentijnse gewassen teisteren

Buenos Aires - De Argentijnse graanraad heeft de opbrengsten van de gewassen verder naar beneden bijgesteld. Na droogte en vorst hebben de gewassen nu namelijk last van overstromingen. Het gaat daarbij vooral om mais en sojabonen.

De prognose van de Bolsa de Cereales voor de sojabonenoogst is 1,1 miljoen ton lager: 39,9 miljoen ton. Dit is de al de tweede bijstelling naar beneden in één maand tijd. De oogst komt op deze manier 20 procent lager uit dan een jaar geleden.

Voor mais gaat de graanraad door de overstromingen uit van een oogst van 19,3 miljoen ton. Dit was eerder nog 19,8 miljoen ton. Overigens schat het Amerikaanse ministerie van landbouw de Argentijnse maisopbrengst op 21,5 miljoen ton.

Laatste reacties

 • Jan Zonderland

  Quote:'Overigens schat het Amerikaanse ministerie van landbouw de Argentijnse maisopbrengst op 21,5 miljoen'
  En de hele wereld geloofd het verhaal van de U.S.D.A. Dit is hun manier om de prijs van de mais naar beneden te krijgen. De mais is gewoon te duur voor al die ethanolfabrieken en die zien ze niet graag allemaal over de kop gaan. Die hele handel wordt gemanipuleerd door de U.S.

 • Mels

  Eens,maar wat gaan we er aan doen,als het andersom gaat hoor je niemand klagen toch???

 • denker123

  jan Zonderland.Die hele handel wordt niet gemanipuleerd door de U.S.D.A.,maar door de multinationals zoals Monsanto,Cargill,Dupont en A.D.M.,die geven geld aan de kandidaat presidenten en moeten daar veel voor terug hebben.Ze hebben het al zo ver gebracht dat de ethanol verplicht door de bevolking getankt moet worden.De vrijwillige pompen de E85 liggen al op veel plaatsen droog.Zo wordt contunuteelt van mais noodzakelijk en daarvoor zijn g.m.o.rassen en veel round-up nodig goed voor de omzet van deze multinationals.Voor alleen voedsel produktie is dit vergif allmaal niet nodig!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.