Akkerbouw

Nieuws 6 reacties

'’Vernielen transgeen veld is als boekverbranding nazi’s'

Londen – Het vernielen van een proefveld met transgene tarwe in Groot-Brittannië is net zo iets als de boekverbrandingen door de nazi’s in de jaren 30. Dat stelt Peter Kendall, voorzitter van de National Farmers Union (NFU) in Groot-Brittannië.
"Dit is schandelig en misdadig en moet ook als zodanig behandeld worden", aldus Kendall

tijdens een presentatie in het Britse Lagerhuis. Kendall refereerde daarbij aan het vernielen van een veld met transgeen gemanipuleerde tarwe in Rothamsted zondag.

Volgens onderzoeksinstituut Rothamsted zijn de actievoerders er niet in geslaagd een wetenschappelijke proef te verstoren. Wel is de nodige schade aan het veld en de omgeving aangericht.

Actiegroep Take the Flour Back heeft inmiddels opgeroepen om komend weekend ‘een eind te maken aan de vergiftiging van het proefveld’.

Laatste reacties

 • agratax2

  Al deze manipulatie van planten is voor mij net o verwerpelijk als het manipuleren van dieren. Dit laatste is nog steeds een erg omstreden zaak en bij planten niet. Dit ingrijpen in de natuurlijke schepping is in mijn beleving levens gevaarlijk omdat niemand weet wat de gevolgen zijn voor de voedselketen waar deze planten uit eindelijk in terecht komen. Onderzoek hiernaar is nog nauwelijks gedaan en zeker niet op de lange termijn. Op dit moment zit in het land waar als eerste de manipulatie op grote schaal werd ingevoerd en waar deze producten in de voedselketen verdwenen en waar de meeste mensen me tover gewicht rond lopen. Dit bewijst niets, maar het feit dat het gebruik van manipulatie en productie stimulerende middelen geen invloed heeft is net net zo min bewezen. Het enige wat zeker is, is dat er bedrijven zijn die er alles aan gelegen is om de genen structuur naar hun hand te zetten en te patenteren. Zo hebben ze alle macht over de voedselketen en daarmee de macht over de mensheid.

 • denker123

  Het grootste probleem bij deze manipulatie van planten in de V.S.is dat de opbrengsten per ha van mais en soyabonen en ook tarwe,de laatste 6 jaar niet meer toenemen.Er gaan al veel boeren terug naar gewone rassen .Monsanto en andere multinationals zijn alleen uit op macht.

 • Marc van der Sterren

  Degene die begint te Godwinnen heeft de discussie verloren.

 • Mels

  Denker123,helemaal mee eens,denk maar eens aan de uitvindingen op het zuiniger maken van verbrandingsmotoren,die zijn ook allemaal afgekocht door de oliemaatschapijen en diep in een kluis weggestopt,het gaat deze bedrijven alleen om macht en nog meer winst voor de aandeelhouders.Van enig maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen zijn dit soort bedrijven geheel vrij.

 • palmkes55

  Hou op met hypocriet te zijn: genetische manipulatie gebruikt als geneesmiddel vinden we ok (concreet voorbeeld: bacteriën worden genetisch gemanipuleerd om insuline te maken voor diabetes/suikerzieken, dit geldt voor 99% van de geproduceerde insuline op de markt). Identiek dezelfde techniek toegepast om onze planten een hogere opbrengst, een betere droogteresistentie of een beter verdedigingssysteem te bieden tegen schadelijke insecten of schimmels vinden we niet ok. Stop dus de hypocisie: als een techniek goed is, gebruik hem dan in godsnaam (tegen oa. hongersnood). En inderdaad: alles wordt gebruikt en misbruikt. De nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen. Bovendien wordt landbouw minder afhankelijk van bestrijdingsproducten en dus milieuvriendelijker, zelfs biologischer door het toepassen van deze techniek.

 • Boertje-M-sob Henak

  palmkes55 ik vrees dat u heel erg niet op de hoogte bent van de ontwikkelingen wereldwijd.Er zijn geen voordelen van gentech,enkel nadelen.Please educate yourself!! De enige positieve geluiden komen van de gen-tech bedrijven zelf en de rijksoverheid,die er helemaal NIETS van begrijpt.Het internet stroompt over van de narigheid veroorzaakt door MONSANTO. Er zijn wel honderd redenen te noemen om gentech te verbieden.
  Ik noem er vijf.*1.De extreme giftigheid van Glyfosaat / *2. De bijenverdwijnziekte/3''GM voedsel verboden in MONSANTO'S kantines.*4 Geen biologische landbouw meer mogelijk/ *5 De wereldheerschappij van de Bio-tech moloch Monsanto en zijn huurlingleger' BLACKWATER' te stoppen.Lijkt me voldoende redenen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.