Akkerbouw

Nieuws

Veel landbouwgrond Ethiopië naar investeerders

Addis Abeba - De Ethiopische regering heeft vruchtbare gronden van boeren toegewezen aan private investeerders.

De betrokken boer zouden hiertoe gedwongen zijn. Dit meldden verschillende mensenrechtenorganisaties, waaronder Human Right Watch. De Ethiopische premier Meles Zenawi ontkent echter in alle toonaarden. Volgens hem worden tijdens dit proces zorgvuldige overwegingen gemaakt. "We respecteren de milieunormen, houden rekening met de lokale bewoners en kijken of de grond rendabel is", aldus Zenawi tijdens het Wereld Ecnonomisch Forum over Afrika, dat in Ethiopië plaatsvindt.

Tijdens dat forum stelde de premier ook dat privé-investeringen voor de ontwikkeling van van zijn land heel belangrijk zijn. Het land verwacht in 2015 een economische groei van 15 procent te realiseren. Landbouw speelt hierin een grote rol. In de afgelopen vijf jaar wees Ethiopië al 300.000 hectare landbouwgrond toe aan privé-investeerders.

 

 

 

Of registreer je om te kunnen reageren.