Akkerbouw

Nieuws

Uienexport bijna gelijk met vorig seizoen

Zoetermeer - De export van Nederlandse uien van de oogst 2011 is in de periode tot en met week 18 uitgekomen op bijna 727.000 ton.

Dat is een fractie (2 procent) meer dan vorig seizoen, maar bijna 10 procent minder dan in het topjaar 2009/’10. Dat blijkt uit de jongste gegevens van het PT/KCB.

De uitvoer in week 18 was erg magertjes, te weten net iets meer dan 8.900 ton. Dat was echter wel een week met zowel Koninginnedag als de 1 mei-vieringen. In een periode met zeer lage prijzen zal dat ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.

Van de afgelopen vier weken zijn de resultaten nog niet bekend. Om gelijk uit te komen met vorig seizoen moet in de periode van week 19 tot en met week 27 een wekelijkse export van 14.500 ton gehaald worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.