Akkerbouw

Nieuws

Termijnbeurs ICE valt concurrent CME aan

Atlanta - Het Amerikaanse beursderivatenbedrijf ICE in Atlanta valt de concurrerende beurs CME in Chicago hard aan op de handel in graantermijncontracten.

Scott Hill de financiële topman van ICE, dat voor het eerst sinds tijden weer in de graanhandel actief is, liet zich woensdag kritisch uit over de concurrent. Hill verklaarde tegenover investeerders de entree van ICE in de graanhandel als volgt. Volgens hem was die noodzakelijk omdat CME-graanklanten ontevreden zouden zijn over het bestaande aanbod en klagen over tekortkomingen in de aanbiedingen op de de beurs in Chicago. "Klanten vragen ons gewoon om dit te doen", aldus Hill.

De recente graanbeursgang van ICE ging in Amerika bepaald niet onopgemerkt voorbij. De beurs die de openinstijden op 22 uur per dag vaststelde, bracht concurrent CME er toe om direct maatregelen te nemen. De huidige CME-openingstijden van 17 uur worden waarschijnlijk al per 23 mei met 5 uur verruimd.

Overigens wordt op de derivatenbeurs van Chicago wereldwijd nog altijd het meeste graan verhandeld. CME geldt mondiaal als de belangrijkste indicator voor de graanprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.