Akkerbouw

Nieuws 828 x bekeken 2 reacties

Syrië kan toch graan kopen, via Libanon

Damascus – Syrië koopt grote hoeveelheden graan via buurland Libanon in en omzeilt zo westerse sancties en stelt de eigen voorraad daarmee veilig.

Dit melden Europese handelaren aan persbureau Reuters.

De handel is niet verboden, omdat dergelijke voedselimporten geen onderdeel uitmaken van de sancties die de EU, de VS en andere westerse landen de regering van president Bashar al-Assad hebben opgelegd. In het land zijn al een jaar onlusten, die aan meer dan 10.000 burgers het leven hebben gekost.

Het graan komt volgens de handelaren vooral uit de Zwarte Zee-regio en wordt officieel aan Libanon verkocht. Een administratieve ‘herboeking’ zorgt er vervolgens voor dat het graan probleemloos naar Syrische havens verscheept kan worden.Laatste reacties

  • agri2

    De Syriërs willen ook graag eten.

  • Haye23

    En de tussenhandel vraagt zijn prijs weer!!

Of registreer je om te kunnen reageren.