Akkerbouw

Nieuws

Suikeroogst Cuba valt opnieuw tegen

Havana – De suikeroogst in Cuba was afgelopen seizoen weliswaar 16 procent hoger dan een jaar daarvoor, volgens de overheid is dat resultaat ‘bescheiden’ en ‘ontoereikend’. De eens zo machtige rietsuikerindustrie van Cuba loopt al jaren terug door slecht management en inefficiënt gebruik van de fabrieken.

De tweede man van het regime, Jose Ramon Machado Ventura, gaf de managers onlangs een veeg uit de pan. "De industrie moet echt veranderen. We kunnen niet blijven geloven in verhalen en beloften.”

De volgende oogst moet volgens de officiële prognose 20 procent hoger worden dan dit jaar. De staatshandelorganisatie AZCUBA wil dat bereiken met beter management, nieuwe technologieën en meer suikerexport om de verbeteringen te kunnen financieren.

Erik Boekel

Of registreer je om te kunnen reageren.