Akkerbouw

Nieuws laatste update:13 feb 2013

SuikerUnie verduurzaamt transport

Dinteloord - SuikerUnie gaat het suikertransport verduurzamen en heeft daarvoor een Lean & Green Award gekregen. Het bedrijf moet dan wel de C02-uitstoot voor het suikervervoer per bulktransport in de komende vijf jaar met minimaal 20 procent reduceren.

SuikerUnie werkt inmiddels met een proef van drie vrachtwagens op CNG (aardgas onder druk) en één op LNG (vloeibaar aardgas). Het groene gas dat daarvoor nodig is, produceert SuikerUnie zelf. "CNG vervangt diesel voor 35 procent en reduceert de uitstoot met 25 tot 30 procent, LNG vervangt voor 75 procent en reduceert voor 60 procent", zegt logistiek manager Renze van der Zwaag.

De in totaal 45 vrachtwagen van SuikerUnie, samen goed voor grofweg 6 miljoen kilometers per jaar, gaan straks of op CNG of op LNG rijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.