Akkerbouw

Nieuws

Südzucker verbetert resultaat fors

Mannheim – Südzucker heeft in 2011/12 de winst voor rentekosten en belasting ten opzichte van het voorafgaande boekjaar met 44 procent verbeterd naar 751 miljoen euro.

De omzet van dit Duitse concern steeg met 14 procent naar 7 miljard euro.
De Europese suikerbietenmarktleider heeft de cijfers dinsdag bekend gemaakt. Voor het 1 maart begonnen lopende jaar voorziet het bedrijf een nog iets hogere omzet en toename van het resultaat naar om en nabij de 800 miljoen euro. De stijging komt primair door de suikerbedrijvigheid die momenteel de grote groeimotor is voor de onderneming, blijkt uit de toelichting van de onderneming.
Van de omzet kwam afgelopen jaar 3,73 miljard euro uit de suiker. In 2010/11 was het een kleine half miljard minder. Het resultaat op de suikeractiviteiten steeg vanwege het fors hogere prijsniveau van 285 miljoen euro naar 511 miljoen euro, hoewel de afzet iets terugliep.
Ook de bio-ethanol- en voedingsactiviteiten droegen aan de positieve ontwikkeling bij. Alleen in het segment vruchteningrediënten leverde het concern qua resultaat in. Daar daalde het resultaat van 46 miljoen naar 36 miljoen euro als gevolg van hogere grondstofkosten die in het tweede halfjaar niet meer geheel konden worden doorberekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.