Akkerbouw

Nieuws 408 x bekeken

Ruim 50 miljoen euro voor Australische landbouw

Brisbane - De Australische regering stopt 56,36 miljoen euro in 117 onderzoeks- en demonstratieprojecten ten behoeve van de Australische landbouw. Dit maakte landbouwminister Joe Ludwig deze week bekend op de universiteit van Queensland.

Het geld moet boeren helpen om nieuwe bronnen voor inkomen aan te boren en de uitstoot van broeikasgassen verder te beperken. "We brengen het onderzoek van het laboratorium naar de boerderij", aldus Ludwig.
Tweederde van het geld gaat naar 58 onderzoeksprojecten. De rest is bestemd voor 59 praktijkprojecten waaraan 424 bedrijven, door het hele land, meedoen. Proeven, demonstraties en nieuwe technologieën staan hierin centraal. Een hogere productie is één van de einddoelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.