Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Regen vertraagt Brits pootseizoen

Londen – Het poten van aardappelen loopt in Groot-Brittannië de laatste weken sterke vertraging op door de slechte weersomstandigheden.

Daardoor loopt het totaal ingepote areaal nu ruim achter op de beide vorige seizoenen terwijl tot half april nog van een flinke voorsprong sprake was.

Volgens het aardappelschap Potato Council was tot eind vorige week 74.000 hectare gepoot. Een jaar geleden lag dat eind april op 111.300 hectare, in 2010 zat 100.500 hectare aan aardappelen in de grond. "Na twee weken met regen loopt het poten nu achter op de twee voorafgaande seizoenen terwijl de lage temperaturen de groei vertragen", concludeert het schap. In sommige delen van Engeland staan velden met al ingepote aardappelen onder water, wat doet denken aan de grote overstromingen van 2007 die ernstige gevolgen hebben gehad voor de aardappeloogst.

Eén reactie

  • agri2

    Mooie foto van aardappelen poten in Nederland, logisch want in Engeland kunnen ze niet verder door het slechte weer.

Of registreer je om te kunnen reageren.