Akkerbouw

Nieuws

Regen verbetert Europese gewassen

Londen – Het recente natte weer geeft de Europese gewassen een flinke stimulans. Dat meldt het Engelse marktbureau Agra Europe.

Afgelopen week heeft de regenval in Noord-Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië voor groei van de gewassen tarwe, koolzaad en vroege mais gezorgd. Dat was nog niet het geval in Duitsland en het oosten van Europa. Daar zette de droogte door. Maar deze week verwacht Agra Europe ook in die regio’s meer regen. Al valt er onvoldoende om echt een einde te maken aan de droogteproblemen in het midden van Dutisland, het zuidwesten van Polen en Hongarije.

Intussen krijgen ook het noorden van Kazachstan, de Wolgavallei in Rusland en het westen van Siberië met regen en lagere temperaturen te maken. Ook dat heeft een positieve invloed op de gewassen gerst en zomertarwe. Regen valt er juist niet in het zuiden en oosten van Oekraïne. De hitte en droge omstandigheden brengen de telers en hun gewassen al langer in de problemen en de droogte zet deze week ook gewoon door.

In de Verenige Staten valt wel veel regen. En daar heeft de vroege mais veel baat bij. De regenval blijft voorlopig ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.