Akkerbouw

Nieuws 1641 x bekeken 2 reacties

Politiemacht voorkomt vernielen Engels transgeen proefveld

Harpenden – De massale aanwezigheid van de politie heeft op Eerste Pinksterdag voorkomen dat actievoerders een proefveld met transgene tarwe in het Engelse Harpenden konden vernielen.

De actie verliep verder vreedzaam en de politie hield alleen twee actievoerders aan die probeerden over het hekwerk rond het veld te klimmen.

De van te voren aangekondigde actie was georganiseerd door Take the Flour Back en was gericht tegen het proefveld waar vorige week ook al op kleine schaal vernielingen werden aangericht. De actiegroep verzet zich met name tegen het feit dat de proef met de transgene tarwe in de openlucht plaats vindt. Daardoor kan de omgeving met de transgene bestanddelen vervuild worden, met alle gevolgen van dien zoals volgens de groep ook in Canada is gebleken. Take the Flour Back slaagde er in enkele honderden medestanders naar Harpenden te krijgen die in de zomerse zon picknickden en discussies voerden totdat gezamenlijk naar het veld werd opgerukt.

Laatste reacties

  • agratax2

    Waarom laat de overheid deze milieu veruiling ontstaan. Ja ze ondersteunt zelfs deze ontwkkeling waar niemand van kan aangeven wat d negative of positieve gevolgen zijn voor de aarde en zijn vootbestaan. Laat duidelijk zijn dat tot nu toe de GMO technologie niet zonder gevaren is maar wel op grootte schaal wordt toegepast door boeren die verleidt zijn door de voordelen voor hun bedrijfsvoering (altijd alle onkruiden bestrijden met één herbicide) Hen is nooit vertelt dat dit herbicide de opname van belangrijke elementen onmogelijk maakt op termijn door sjirering van deze elementen. De negatieve gevolgen van GMO wordnnog stees onder d epet gehouden door belanghebbende en onze politiek hobbelt achter de fabrikanten van GMO 's aan omdat het zgn. milieu positief is.

  • Mels

    Ook ik ben geen voorstander van het manipuleren van gewassen en bekend met de risico`s,maar we kunnen niet ontkennen dat als de mogelijkheden er zijn,die wel onderzocht moeten worden,anders kom je er nooit achter of het al dan niet gezond is voor mens en dier en of er een milieu winst te behalen valt cq opbrengst winst.

Of registreer je om te kunnen reageren.