Akkerbouw

Nieuws

Oekraïense maisareaal kleiner dan gedacht

Kiev – Het Oekraïense areaal zomergraan, dat ingezaaid is, en groentes komt uit op 7,5 miljoen hectare.

Dat meldt het Oekraïense ministerie van landbouw. In een eerdere prognose ging het ministerie nog uit van een areaal van 8,9 miljoen hectare. Dat was maar liefst 16 procent meer dan het huidige areaal.

Het Oekraïense maisareaal komt uit op 3,5 miljoen hectare. Dat is een vijfde minder dan eerder voorspeld werd. Het areaal suikerbieten bedraagt 477.000 hectare (11 procent minder dan verwacht). Opvallend is dat het areaal wintergewassen dat in de lente opnieuw ingezaaid werd sterk achterblijft. Dit areaal is 0,97 miljoen hectare groot, terwijl de prognose uitging van 1,51 miljoen hectare; ruim de helft meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.