Akkerbouw

Nieuws 1045 x bekeken 1 reactie

Oekraïense gewassen snakken naar regen

Kiev - Als het komende vijf dagen niet gaat regen, krijgen de graanopbrengsten in het zuiden van Oekraïne een enorme knauw.

In die regio heeft het al anderhalve maand niet geregend en ligt de temperatuur rond de 30 graden. Deze extreme omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat het vochtpeil in de grond aanzienlijk gedaald is. Dat meldt marktbureau Ukragroconsult.

Het vochtpeil in de Zuid-Oekraïense grond zit op hetzelfde niveau als in 2007. Toen ging een fors deel van de oogst in het land verloren. Ten opzichte van een normaal jaar ging de gerstoogst destijds met 45 procent omlaag en de totale graanooogst met krap 20 procent.

Eén reactie

  • The Hulk

    Je moet niet eens zo zover gaan in Hongarije is een smak tarwe letterlijk verbrand door de hitte en droogte

Of registreer je om te kunnen reageren.