Akkerbouw

Nieuws

Nieuwe AM-besmettingen in Idaho

Boise – In de Amerikaanse staat Idaho zijn drie nieuwe besmettingen gevonden met het aardappelcystenaaltje Globodera pallida, dat aardappelmoeheid (AM) veroorzaakt. Daarmee zijn vijftien percelen in Idaho besmet verklaard sinds 2006.

Dat meldt het regionale dagblad Post Register. Idaho is de staat in de Verenigde Staten waar de meeste aardappelen worden geteeld. G. pallida is in 2006 voor het eerst in Idaho gevonden. Toen sloten veel buitenlandse markten hun grenzen voor aardappelen uit de VS. Doordat Idaho een intensief bemonsteringsprogramma heeft opgezet zijn vrijwel alle markten weer open gegaan, stelt Post Register. De drie nieuwe besmettingen zijn gevonden in de 350.000 grondmonsters die eind vorig jaar zijn genomen in Idaho.

Of registreer je om te kunnen reageren.