Akkerbouw

Nieuws 1549 x bekeken

Nieuw aardappelonderzoek SPNA

Munnekezijl - Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) doet op proefboerderij Kollummerwaard in Munnekezijl onderzoek naar het grondbewerken, poten en aanaarden in één werkgang.

Hiertoe is twee weken geleden een proefveld aangelegd met verschillende tijdstippen van aanaarden na het poten in de biologische teelt van pootaardappelen. De proef maakt deel uit van BioImpuls, een kennisuitwisselingsproject dat onder leiding staat van DLV Plant.

In de veldproef volgen de onderzoekers het verloop van de temperatuur in de aardappelrug en doen ze waarnemingen naar opkomst, vochthuishouding in de grond, stand, bladmassa en N-beschikbaarheid in grond en gewas. Aan het eind van het groeiseizoen wordt de opbrengst en de sortering bepaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.