Akkerbouw

Nieuws 529 x bekeken

Nedersaksische primeurs 62 tot 72 euro per 100 kilo

Hannover - De eerste primeurs uit Nedersaksen zijn op de groothandelsmarkt gekomen voor 62 tot 72 euro per 100 kilo. Dat meldt de Landbouwkamer van de Duitse deelstaat.

Het betreft vooralsnog nieuwe aardappelen uit de teelt onder folie uit de regio Burgdorf oostelijk van Hannover. Volgens de Landbouwkamer worden voor direct bij de telers gekochte aardappelen nog hogere prijzen betaald. Het aandeel van oude aardappelen is op de markt inmiddels gedaald naar een slordige 20 procent. Het product uit de vorige oogst vindt desondanks nog vlot aftrek tegen groothandelsprijzen van 10 euro per 100 kilo. "In kisten en gekoeld opgeslagen aardappelen zijn nog van aansprekende kwaliteit en kunnen zich zondermeer nog een paar weken handhaven", schat de Landbouwkamer in.

Of registreer je om te kunnen reageren.