Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Louis Dreyfus Commodities koopt Imperial Sugar

Marseille – Louis Dreyfus Commodities koopt het Amerikaanse Imperial Sugar voor 77,5 miljoen dollar (58,8 miljoen euro), en stapt daarmee in de suikerraffinage.

Het Franse bedrijf neemt ook voor 100 miljoen euro aan pensioenverplichtingen en schuld over. De deal is naar verwachting het tweede kwartaal afgerond.
Tot nu toe verwerkte Louis Dreyfus suikerriet, met name in Zuid-Amerika en verhandelde het suiker. Nu krijgt men de beschikking over een bedrijf dat vooral suiker raffineert. Op raffinage zitten doorgaans hogere marges en bovendien kan Louis Dreyfus door ook te raffineren risico op een prijsval spreiden.
Imperial Sugar is volgens de Texas Historical Association het oudste bedrijf uit Texas. In 2008 haalde het bedrijf het landelijk nieuws toen 14 werknemers bij een bedrijfsongeval omkwamen.

Laatste reacties

  • pdenh1

    Het is fantastisch, dat zulke oude internationale graanhandelsbedrijven stedds weer naar nieuwe mogelijkheden zoen en zo handelen volgens de econoom Schumpeter, altijd zoekend naar naar 'productieomwegen', teneinde de structuur van de ondernemin g te verstreken

  • pdenh1

    Zoen is 'zoekend'in reactie pdenh1, stedds is steeds en ondernemin g is
    onderneming.Excuus voor taalfouten

Of registreer je om te kunnen reageren.