Akkerbouw

Nieuws laatste update:11 mei 2012

India wil teveel aan graan via overheid slijten

Nieuw-Delhi - India wil tarwe via de overheid verkopen aan Afrika, het Midden-Oosten, Afganistan en Pakistan. Deze diplomatieke deals hebben volgens het Indiase ministerie van landbouw een dubbel doel.

Enerzijds komt Inda van zijn grote voorraden af en anderzijds is er in die regio’s veel behoefte aan tarwe. De afspraken moeten volgens het ministerie leiden tot een open markt met lage prijzen.

India heeft sinds september 2011, toen de regering de tarwe-export weer vrijstelde, slechts 830.000 ton tarwe uitgevoerd. Daardoor zijn de Indiase pakhuizen nu zeer goed gevuld. De tarwevoorraad bedroeg in april liefst 19,9 miljoen ton. Dat was vijf keer zoveel als de doelstelling.

De Indiase regering wil ook 17,5 miljoen ton tarwe extra reserveren voor welzijnsprogramma's.

Of registreer je om te kunnen reageren.