Akkerbouw

Nieuws

Grote dip uienexport naar Rusland eerste kwartaal 2012

Zoetermeer - De Nederlandse uienexport binnen Europa is in het eerste kwartaal van 2012 sterk afgenomen, terwijl die naar derde landen juist behoorlijk in de lif zat.

De uitvoer in de EU-27 kwam in de eerste drie maanden van dit jaar uit op 55 miljoen kilo. Dat was in dezelfde periode in 2011 nog 91 miljoen kilo. Vooral Duitsland en Polen namen fors minder uien af. De export naar derde landen ging met 10 procent omhoog, tot 150.7999. De uitvoer naar Rusland viel extreem terug, van 47 miljoen kilo naar 2 miljoen kilo, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de Afrikaanse landen. Vooral Mauritanië, Guinee en Gambia vroegen aanzienlijk meer uien. Dit blijkt uit cijfers van Productschap Tuinbouw/KCB.

Of registreer je om te kunnen reageren.