Akkerbouw

Nieuws 2260 x bekeken 10 reacties

GroenLinks: belasting op gewasbescherming

Den Haag - GroenLinks ziet belasting op gewasbeschermingsmiddelen als een mogelijke bezuinigingsmaatregel. Dit zou de staat jaarlijks zo'n €200 miljoen moeten opleveren. Dat blijkt uit een lijst met bezuinigingsmaatregelen, die de partij op eigen initiatief heeft laten doorrekenen door het Centraal Planbureau.

GroenLinks wil het geld dat hiermee vrij zou komen, investeren in biologische landbouw en maatregelen om tot eerlijkere prijzen voor agrarische producten te komen. De extra belasting staat overigens los van het onlangs gesloten Lente-akkoord.

Laatste reacties

 • piethein

  Wil GroenLinks nu dat het 200 milj. voor de staatskas oplevert, of willen ze het nu investeren in biologische landbouw/eerlijke prijzen, want dan levert het namelijk niks op voor de staatskas. Wie gaat de hoogte van de belasting vaststellen, wie gaat het innnen? Moet de landbouw hiervoor weer een paar ambtenaren-kantoren aan het werk gaan houden? Gaan gangbare landbouwers minder spuiten als de middelen duurder worden, ik denk het niet, middelen zijn al duur zat (één van de grootste onkostenposten op vele bedrijven). Enfin, het heeft eigenlijk helemaal geen zin om hierop te reageren, onzinnig voorstel, veel makkelijker om gewoon elke boer een extra belastingspercentage op te leggen, scheelt een hoop gedoe.

 • Paul De Proft

  Steeds schijnheilige geldhonger !!! Wie kan die amtenaren blijven betalen die steeds op de rem gaan staan en de boer laten opdraaien ??? Foei groenen !!! Ze zijn nog niet eens in staat om hun eigen familie te voeden met groene kweek !!!

 • Mels

  Pootaardappels 1000 euro per ha,is dat nog niet genoeg,elke groenlinkser met een beetje verstand snapt dat het pure dwang is om zgn groen te gaan produceren,iets wat ik graag zelf beslis of wat de markt voor mij beslist en niet en een of andere weggeef partij die wederom toont dat links met niemand wat op heeft dan alleen met zichzelf.kijk en hoor mij(eens dom lullen)maar dat verteld niemand ze.

 • agratax2

  Groen links gaat liever dood van honger in een schone wereld dan dat ze leven in een vuile wereld, warin ze op termijn misschien ook wel dood gaan. helaas voor GL levert een groene landbouw geen extra belasting meer op op chemische middelen, de kans dat een gedwongen groene landbouw nog belasting oplevert is echt nihil. GL heeft het milieu tot 'Geloof' verheven en dat vraagt nu eenmaal offers.

 • hoekstra811

  het zijn er ook allemaal van die arrogante socialistische linkse uitvreters met een gesubsidieerde melkertbaan die hun zakken lopen te vullen ten koste van boereninkomen.die lui hebben dan nog een grote mond over werk en inkomen maar het werk dat doen wij en die linkse shit vreet het op...

 • palmkes55

  Groen linksers met verstand? Die ben ik nog niet tegengekomen...

 • drikhend

  En dan maar met geweld voedsel importeren uit het buitenland . Liefst met nog veel residuenen van bestrijdingsmiddelen die hier al lang verboden zijn . Zo wij hebben weer iets gedaan voor het milieu en dus weer helpen de wereld te redden . Dat de consument op lange termijn hier klachten van kan krijgen en zijn of haar gezond hier door in gevaar wordt gebracht kan allemaal . Ja deze middelen zijn daar toegelaten en daar mag er meer restant van het gif op zitten . Dus het voldoet aan de wet of regelgeving van dat land en mag dus ingevoerd worden . Bijkomstigheid is dat het ook nog goedkoper is als betrouwbaar Nederlands producten . En we hebben dus ook nog iets gedaan voor de koopkracht van de consument . Of ze zijn zeer kortzichtig en dom onwetend . Maar de andere of kan zijn dat ze bewust de zaak afbreken om alle landbouw uit Nederland weg te werken . Maar straks na hun politieke loopbaan commissaris worden bij een gewasbeschermingsmiddelen producent . Want ja ju zult toch een keer je zakken moeten vullen . Zo als al velen van hun geloof af gevallen zijn wat ze eerst gepreekt hebben . Want van de 200 miljoen gaan op aan kosten en komen bij niemand terecht die ze wekelijk verdient .

 • Mels

  Palmkes55,sorry ik had even moeten nalezen voor het plaatsen,wat ik daar geschreven heb kan natuurlijk nooit.

 • henk fledderus

  als de groene rakkers zo graag meer belasting centen in de knip willen kunnen ze toch zeker met wat beters op de proppen komen. hogere belasting voor huisdieren voer, minder honden en katten stront, dat lijkt me een positive mulieu maatregel??
  ik ben het wel met palmkes55 eens..

 • jampie

  Hebben we geen medicijnen voor deze mensen dat ze eens wat met fatsoenlijker ideeen komen, als akkerbouwer zijnde hangt mij het gemix van gewasbescherming soms de strot uit en ben ik altijd blij dat de veldspuit weer schoon de schuur in kan en dan moesten ook nog weer meer betalen voor onze gewasbescherming? Als ze nu eens met de oplossing kwamen die er voor zorgde dat we met minder gewasbescherming hetzelfde resultaat konden behalen, dat zou ze te prijzen zijn, dan zouden we zowieso die verdienste alweer bij onze inkomsten opkrijgen en dan hebben ze hun geld alsnog

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.