Akkerbouw

Nieuws

Goede aardappelstemming Andalusië

Sevilla - De aardappeltelers in de Spaanse regio Andalusië gaan een goed jaar tegemoet, aldus PotatoPro, een associatie van producenten en exporteurs van de Andalusische vroege aardappel (15 bedrijven, samen goed voor meer dan 70 procent van de Andalusische aardappelproductie).

Hoewel het areaal met 10 tot 15 geslonken is, zijn de verwachtingen qua grootte, textuur en smaak van de aardappel hooggespannen. De waardering van de EU-markt voor de voedings- en astronomische waarde van de nieuwe vroege oogst ten opzichte van bewaaraardappelen is één van de pijlers onder de positieve verwachting van PotatoPro.

Niet de hele aardappelmarkt is zo positief gestemd. In Spanje woedt momenteel een prijzenoorlog. Bewaaraardappelen gaan versneld van de hand tegen lage prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.