Akkerbouw

Nieuws 1561 x bekeken

Glyfosaat in sloottalud: korting op EU-steun

Den Haag - Een boer bij wie de slootranden met onkruidbesterijder glyfosaat waren bespoten, is terecht gekort op zijn inkomenssteun. Dat oordeelt het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in een zaak die door de akkerbouwer aanhangig was gemaakt.

De ondernemer kreeg in de zomer van 2010 de Algemene Inspectiedienst op bezoek, die constateerde dat sloottaluds langs een perceel aardappelen met glyfosaat waren bespoten.
Aanvankelijk legde Dienst Regelingen een korting op van 5 procent, maar na een  bezwaar van de aardappelteler werd dat verlaagd naar 3 procent.
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven zegt dat die strafkorting terecht is toegepast. Dat de boer ook beboet is voor het illegaal gebruik van het bestrijdingsmiddel, doet er volgens het CBB verder niet toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.