Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Gen in bieten verhoogt productie

Kiel - Zweedse en Duitse wetenschappers hebben een gen geïdentificeerd in suikerbieten dat een grote invloed heeft op de suikerproductie in de bieten. Het betreft het zogenoemde schossgen B, schrijven de wetenschappers in een artikel in het vakblad Current Biology.

Volgens onderzoeker Christian Jung van de universiteit van Kiel in Duitsland kunnen veredelingsbedrijven de informatie over het gen gebruiken om bietenrassen te kweken met dikkere wortels die meer suiker bevatten. Er zou een meeropbrengst van 20 procent mogelijk zijn, zegt hij in een interview met de nieuwssite Proplanta.

Eén reactie

  • agratax2

    Geeft dit Gen bij consumenten ook 20 % verhoging aan productie, m.a.w. groei in de vorm van overmatig vet of spierweefsel aanzet?

Of registreer je om te kunnen reageren.