Akkerbouw

Nieuws

Duitse kartelwaakhond akkoord met fusie in aardappelpakkerijsector

Bonn- De Duitse kartelwaakhond geeft schoorvoetend groen licht voor de fusie van de twee leidende aardappelpakkerijen Hans-Willi Böhmer in Mönchengladbach en Krohn in Lüneburg met deelname van nog een derde speler, Rainer Bausch in Lich/Langsdorf.

Zij gaan samen verder onder de naam Agronovita dat in eerste intstantie de levering aan grootgrutters Rewe en Penny Markt op zich neemt.

Het Bundeskartellamt erkent dat het kantje boord is en meent dat verdere fusies op deze markt de competitie in het gedrang kunnen brengen. Dat de fusie toch mag, komt omdat er volgens de waakbond ook nog veel regionale verpakkers actief zijn. Voor veel afnemers is de nabijheid een pré bij de keus voor een leverancier. Böhmer en Krohn mogen voorlopig echter geen nieuwe verpakkers inlijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.