Akkerbouw

Nieuws 896 x bekeken

Duits poot- en consumptieareaal nadert kleine omvang van 2008

Den Haag - Het Productschap Akkerbouw handhaaft zijn in maart uitgesproken prognose dat het Duitse poot- en consumptieaardappelareaal dit jaar ten opzichte van vorig jaar circa 3,5 procent kleiner is.

Het areaal belandt daarmee op 182.000 hectare. Bekeken over de afgelopen jaren werd alleen in 2008 iets minder gepoot.
Volgens het productschap zat naar schatting eind vorige week 95 procent van de aardappelen in de grond. Hoewel april uitzonderlijk koud uitviel, is het poten zonder problemen verlopen. Eind mei komen normaal gesproken de eerste Duitse primeurs op de markt, aldus het productschap.

De tafelaardappelen uit de oogst van vorig jaar noteren onveranderd tussen de 8 en 12 euro per 100 kilo, zo valt op te maken uit de berichtgeving van de Duitse Landbouwkamers.

Of registreer je om te kunnen reageren.