Akkerbouw

Nieuws

Bioethanolfabrikant CropEnergies verbetert resultaat en omzet

Mannheim - Bioethanol-fabrikant CropEnergies- dochterbedrijf van het Duitse Südzucker – heeft de omzet in het eind februari afgesloten boekjaar 2011/12 met 21 procent opgekrikt naar ruim 572 miljoen euro.

De winst voor rentekosten en belasting steeg met 15 procent naar 53 miljoen euro. De positieve ontwikkeling is te danken aan hogere prijzen voor bioethanol en een grotere productie en afzet. Dat gold ook voor het nevenproduct veevoeders. Het bedrijf zette 692.000 kubieke meter bioethanol in de markt (plus 5000 kuub ten opzichte van het voorafgaande jaar) en 328.000 ton voerproducten (plus 25.000 ton). In het lopende jaar is CropEnergies van plan de groei vast te houden, hoewel de bioethanolprijzen onder druk staan door goedkope gesubsidieerde import uit Amerika. Het bedrijf gelooft echter dat de prijsdruk van voorbijgaande aard is.

Of registreer je om te kunnen reageren.