Akkerbouw

Nieuws

Amerikanen en Japanners samen in nieuw graanbedrijf

Chicago – CHS, één van Amerika’s grootste boerencoöperaties, gaat een samenwerking aan met het Japanse Zen-Noh.

Samen hebben ze de joint-venture CZL Inc. opgericht. CZL gaat vooral tarwe en gerst exporteren naar Japan. De granen zijn geteeld in Amerika, Canada en Australië.
Met deze stap krijgen de Japanners een stevigere basis op de Amerikaanse markt. De Japanners zien met lede ogen aan dat China steeds meer graan opkoopt in de wereld. China is één van de snelst groeiende economieën in de wereld. De Japanners vrezen op de lange termijn dat voedingsgrondstoffen wereldwijd minder beschikbaar komen. Zen-Noh is niet het enige bedrijf dat samenwerking zoekt met de Amerikanen. Deze week meldde het Japanse Marubeni ook geïnteresseerd te zijn in graan- en kunstmesthandel Gavilon.

Of registreer je om te kunnen reageren.