Akkerbouw

Nieuws 966 x bekeken

Akkerbouwers worden wodkaboeren

Puttershoek - Drie akkerbouwers uit de Hoeksche Waard gaan wodka maken van aardappelen. Na de Hoeksche Chips, die ze eerder al in de markt zetten, een tweede creatieve oplossing voor de huidige, lage aardappelprijzen.

Wodka wordt normaal gesproken van granen gemaakt, maar oorspronkelijk waren dit aardappelen. Die bleken als grondstof te duur. Volgens kenners is wodka van aardappelen echter beter van smaak, stellen de boeren.

Voor de wodkaproductie werken de boeren samen met een ambachtelijke destilleerder die wodka maakt. De aangeleverde wodka-aardappelen hebben een hoog zetmeelgehalte en de wodka wordt drie keer gedestilleerd. Dit geef een zeer zachte smaak. De presentatie van de eerste Hoeksche Wodka vindt deze week plaats tijdens de de Taste of Amsterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.