Akkerbouw

Nieuws

Aardappelverwerking in april 4 procent teruggelopen

Den Haag - De Nederlandse aardappelverwerkers hebben in april 300.500 ton consumptieaardappelen verwerkt tot frites en voorgebakken aardappelvariaties en andere aardappelproducten.

Dat blijkt uit de jongste gegevens van het Productschap Akkerbouw. De verwerking is in april iets minder geweest dan in maart, om precies te zijn 12.200 ton (bijna 4 procent). Het is qua verwerkt volume wel in lijn met april vorig jaar, toen slechts een fractie meer aardappelen zijn verwerkt.

De opbrengst is een hoeveelheid van 120.300 ton voorgebakken producten en 33.600 ton overige aardappelvariaties. Daarmee heeft de productie van voorgebakken producten zich in grote lijnen voltrokken in hetzelfde tempo, een teruggang met 4 procent. Voor de productie van april is de import uitgekomen op 82.500 ton. Dat is aanzienlijk minder dan de 105.000 ton die in maart zijn ingevoerd door de verwerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.