Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Aardappelpoten fors vertraagd

Het voorseizoen van oogstjaar 2012 zal als moeizaam de boeken in gaan. Tot op heden (eind week 19) is volgens insiders nog altijd 40% van de hoofdoogst niet geplant, schrijft Aardappelinfo. De flinke hoeveelheid regen van de laatste weken gooit dus bij m.n. de grote aardappeltelers in Wallonië flink wat roet in het eten.

De laatste jaren is men medio april begin mei klaar met de voorjaarswerkzaamheden maar dit jaar lopen de zaken anders. Volgens insiders zullen telers ten oosten van Brussel als het droog blijft komende dagen weer beginnen. In echter de provincies Henegouwen en West Vlaanderen zal men pas eind volgende week weer het land op kunnen. Ook is er plaatselijk in deze provincies zoveel neerslag gevallen dat er op de lager gelegen percelen aardappelen verrotten.

Boerderij Vandaag

Laatste reacties

 • Mels

  Waar blijft de reactie van de termijn markt of hebben de grote afnemers het achter de schermen alweer geregeld?

 • The Hulk

  Dit artikel is er goed naast geschreven ! In de zandleemstreek van Oudenaarde Geraardsbergen en trek de lijn maar door naar Wallonie Soignies enz. Is het eind maart gevoel nergens ontbrekend
  Bieten staan er even pover (met twee blaadjes) erbij als begin april
  Sommige bieten kunnen al herzaaid worden
  aardappelen zijn geen 15 % gepoot en diegene die rondom 10- 12 april gepoot zijn staan niet eens boven , diegene die dat wel zijn erg ongelijke opkomst.
  Een streek waar veel dorsmais was gepland ... .

Of registreer je om te kunnen reageren.