Akkerbouw

Nieuws

50-jarige boer aangehouden voor vernieling transgeen veld

Hertfordshire - De Engelse politie heeft een 50-jarige milieu-activist die zelf boer is aangehouden wegens vernieling van het proefveld met transgene tarwe in Hertfordshire. De vernieling is door voorzitter Peter Kendall van de National Farmers Union vergeleken met de boekverbrandingen door de nazi's.

De verdachte behoort tot een aristocratische familie en heeft, voor zover nu bekend, alleen gehandeld. Hoewel hij in de media is aangeduid als 'eco-warrior' blijkt uit reacties op boerensites dat hij zelf een boerenbedrijf heeft en vooral bevreesd is voor vervuiling vanaf het transgene proefveld. Hij zou verder niet behoren tot de actiegroep Take the Flour Back die eerder tot acties tegen de proef met transgene tarwe heeft opgeroepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.