Akkerbouw

Nieuws

4 procent kleiner aardappelareaal in Nedersaksen

Hannover - De teelt van aardappels in Nedersaksen vindt dit jaar op een 4 procent kleiner areaal plaats dan vorig jaar.

Dit blijkt uit de balans die de statistische dienst van de Duitse deelstaat heeft opgemaakt.

Het aardappelareaal in Nedersaksen is uitgaande daarvan 108.434 hectare. Dat is 4.500 hectare minder dan in 2011. De cijfers voor Duitsland als geheel zijn nog niet bekend, maar Nedersaksen is veruit de grootste aardappelproducerende deelstaat.

De suikerbietenteelt groeit daarentegen met 3.700 hectare naar krap 105.600 hectare. Ook de maisteelt plust, met name als gevolg van de uitwintering van een deel van de vorig jaar ingezaaide wintertarwe en wintergerst. Het maisareaal is ruim 657.000 hectare tegen 608.000 hectare in 2011. Ondanks de uitwinteringsschade groeit ook het graanareaal licht naar ruim 781.000 hectare omdat vaak is heringezaaid met zomergraan, waaronder zomertarwe.

Of registreer je om te kunnen reageren.