Akkerbouw

Nieuws

'2011 heeft 1 miljard euro aan weerschade opgeleverd'

Ilsenburg - Hagelschade in Duitsland is de afgelopen tien jaar toegenomen.

Dat zegt verzekeringsmaatschappij Vereinigte Hagel. Vorig jaar werd volgens de maatschappij 150 miljoen euro aan claims gehonoreerd. Dat is meer dan het gemiddelde (112 miljoen euro) van de bedoelde periode. ”De schades komen vroeger en de laatste komen later in het seizoen”, stelt Daniel Rittershaus van Vereinigte Hagel vast. Dit ook in Nederland actieve bedrijf heeft op de Duitse landbouwmarkt een aandeel van een kleine 59 procent.

Behalve het hagelrisico is ook het risico op stormen, wolkbreuken, uitwintering en droogte groter geworden. Het jaar 2011 was in dat opzicht extreem met een schadesom voor Duitsland van naar schatting 1 miljard euro. De Duitse boeren zijn verhoudingsgewijs goed verzekerd. Ongeveer 70 procent van het akkerbouwareaal is financieel ingedekt tegen weerschade.

 


Of registreer je om te kunnen reageren.